Unihdus

Unihdus by Ida Vakkuri

Unihdus by Ida Vakkuri

Unihdus.

Kun nukahtaa ja unohtaa, mitä olisi pitänyt kirjoittaa

Kaikki ne laulut, mitkä katosivat uniseen mieleen ja jäivät sille tielle

Unihdus.

-Ida Vakkuri

Jos oot ideoija tai kirjoittaja, tiedät mitä tarkoitan. “Unihdus” syntyi mun päässä yhdellä oppitunnilla Lontoossa, kun piti keksiä termejä arkisille asioille tai tilanteille, joilla ei ollut nimiä.

Oon alkanut jakaa instagramiin omia ajatuksia, lyriikoita ja runoja käsinkirjoitettuna paperin palasille ja merkitsemään ne hastagilla #notesbypimu. Kirjoitan koko ajan ja huomasin viime vuoden aikana, että kirjoitan nykyään usein asioita ylös myös englanniksi.

Jotkut noista mun #notesbypimu -jutuista viittaa myös mun biiseihin, joita työstän suomeksi. Osa mun biiseistä on jopa saanut alkunsa jostain näistä mun lyhyistä parin rivin enkunkielisistä ajatuksista.

notes_by_pimu_Ida_Vakkuri.jpg

Kaikilla näillä mun ajatuksilla on mulle merkitys ja siksi niitä on hauska jakaa maailmalle. On myös nautinnollista jakaa mun luovuutta vähän eri muodossa kuin musiikin tai näyttelemisen kautta. Kirjoittaminen on ollut iso osa mun elämää jo pitkään ja sen jatkuva toteuttaminen ja sille antautuminen tehostaa ajattelemaan, vaikka en ihan itsekään tajuaisi, mistä nää mielikuvat oikein irtoaa.

Havahdun tajuamaan asioita itsestäni kirjoittamisen äärellä. Se on terapeuttista, tyydyttävää ja pidän siitä Idasta, joka näiden tekstien kautta avautuu.

Ihanaa vuotta 2019 kaikille!