About making music

Me holding my creative head as it's about to explode. Haha

Me holding my creative head as it's about to explode. Haha

Oon kirjoittanut lauluja kahdeksanvuotiaasta asti. Aloittamisesta on siis jo pitkä aika, mikä tuntuu vähän oudolta. Osaan kuvitella ihmisten ihmettelevän, että "ihanko oikeesti aloitit kirjottamaan biisejä noin pienenä?", mutta kyllä. Muistan esittäneeni muutaman oman biisini Vasikantanssi -TV-sarjan karonkassa. Sarjassa näytteleminen oli mun ensimmäinen työ koskaan ja esitin päähenkilöä Saaraa. Olin sillon 11-vuotias.

Nykyään oon jo paljon vanhempi ja oon silti vasta julkaissut yhden oman biisin. Nytkin osaan kuvitella monien pohtivan, että "miksei se oo tehnyt enemmän, jos kerran aloitti niin aikaisin?" Syy tähän on se, että mulla kesti pitkään hahmottaa kuka mä oon artistina. Tottakai sitä edelleen pohdin, enkä koskaan ole mitenkään valmis ajatuksen kanssa, mutta tiedän, että tää on sitä, mitä haluan ja rakastan tehdä. Mun kuuluu kertoa tarinoita taiteeni kautta ja koskettaa mahdollisimman monen ihmisen mieltä, sielua ja sydäntä sitä tehdessä.

Välillä on kyllä todella kärsimätön olo. Haluaisin jakaa kaiken, mitä mulla on heti, mutta en voi. Musiikin tekeminen ei ole ihan niin yksinkertaista. Se on yllättävän hidas prosessi. Voisin verrata sitä elokuvan tekemiseen: ensin täytyy olla hyvä käsikirjoitus, sitten täytyy löytää kaikki tekijät, jotka itse asiassa muuttavat käsiksen leffaksi. Musiikkia tehdessä voisin kutsua itseäni käsikirjoittajaksi, ohjaajaksi ja tuottajaksi, mutta olen aina kirjoittaja ensin. Sen jälkeen, kun olen kirjoittanut upean biisin, mun täytyy löytää oikeat ihmiset, joiden kanssa työstän sovituksen ja tuotannon. Tähän menee aikaa. Yhdessä suunnitellaan ja kokeillaan, opetellaan, kuinka me toimitaan yhteen ja jonkin ajan kuluttua kaikki palaset lopulta loksahtavat paikoilleen. Uskon, että tulevaisuudessa prosessi on nopeampi, mutta näin asiat tapahtuu vielä nyt.

Tällä hetkellä mun seuraavan julkaisun tilanne näyttää tosi hyvältä ja pääsen jakamaan sen kaikille ihan pian!! Kerron julkaisupäivän huomenna! Uuden musan julkaiseminen on niin jännää ja tää tekee mut tosi iloiseks.

Ainoo juttu, mikä mua vähäsen harmittaa on se, että ihmiset ei oo vielä kuulleet kaikkia mun upeita biisejä, joita oon elämäni aikana tehnyt, ja toivon todella, että saan julkaistua mahdollisimman paljon uutta musiikkia mahdollisimman laadukkaasti niin pian kun voin. Oon pikkusen perfektionisti ja haluan saada mun biisit loistamaan, koska mä ansaitsen sen. Mulle on tärkeetä tehdä asiat huolellisesti. Kaikki pienetkin elementit on tosi tärkeitä mun musiikissa ja haluan, että ihmiset kuulee ja tuntee elämän mun biisien kautta. Jokainen tarina, jonka musiikkini avulla kerron on mulle merkittävä. En laulaisi näistä aiheista, jos asia ei olisi näin. Nautin siitä, kuinka ajatukseni popsahtavat mielestäni melodioina ja lyriikoina.

Tää on intohimohommaa ja oon tehnyt kovasti työtä tän eteen. Ja aion jatkaa ahkeraa työskentelyä, koska oon kiitollinen ylipäätään siitä, että saan tämmöstä tehdä. Mulla on vielä ihan hurjasti opittavaa ja välillä se hämmentää, mutta oon onnellinen, että oon löytänyt mahtavat tyypit mun elämään, jotka inspiroi ja antaa mulle niin paljon tän musan työstämisessä.

Hyvää yötä ja ihania unia kaikille!

I have been writing songs since I was eight years old. That's a long time ago and it seems weird. I can imagine people questioning "did you really write songs at such a young age" but I sure did. I remember performing couple of my songs at a party which was held to celebrate the ending of filming a TV show called Vasinkantanssi, in which I had my very first job ever when I played the lead character. I was 11 years old then.

I am now much older and yet I have still released only one single of my own music. Again, I can see people asking "why haven't you done more, since you started so young?" The reason behind it is that it took time for me to realize who I was as an artist. I'm still figuring it out and I won't ever be ready or complete, but I do know that this is what I love to do. I am supposed to tell stories through my art and touch as many hearts as I can while doing it.

But I do get impatient sometimes. I would like to share everything I have right away but I can't. Making music is not that simple. It a slow process. It can be compared in making of a film: first you have a great script, then you have to find everyone else who will actually transform it into a film. In making music I can call myself a script writer, a director and a producer but I'm always the writer first. After writing a great song I have to find the right people to work with me on arrangement and production. This takes time. We plan and try things, we learn how we work together and after a while everything just slips into place. I'm sure everything will happen faster in the future but this is how things work now.

Things are looking really nice with my next single and I am able to release it very soon. I'll share you the date tomorrow! Sharing new music is so exciting and it makes me so happy.

Only thing which makes me a bit sad is that people haven't heard all the wonderful songs I've written during my lifetime yet and I really hope to be able to release as much and as soon as I can, but also in the very best quality. I am a bit of a perfectionist and I want to make my songs shine because I deserve it. For me it's important to do things carefully. All the elements are important in my music and I want that people are able to hear and feel life through my songs. Every story I tell with my music has a great meaning to me. I wouldn't be singing about them if that wasn't the case. I enjoy how my thoughts come out as melodies and lyrics.

This is my passion and I have worked hard for it. And I keep working hard everyday because I'm so thankful that I actually got to do this. I still have a lot to learn and that freaks me out sometimes, but I'm happy that I have found amazing new people in my life who inspire and give me so much in creating music.

Kisses and good night!